JNytt väljer Bluerange... igen

Jnytt.se är Smålands största nyhetssajt med över 50.000 besökare/dag och över 100.000 unika läsare i veckan. Och nu väljer de Bluerange... igen!

Ända sedan starten 2006 har JNytt anlitat Bluerange som driftsleverantör. Nu förlänger man samarbetet med Bluerange.

Kravbild

JNytts kravbild för val av leverantör:

  • Höga krav på tillgänglighet
  • Skalbar teknisk lösning
  • Kompetent personal
  • Tillförlitlig och ansvarsfull leverantör


Förutom de grundläggande kraven på hög tillgänglighet och en väl fungerande teknisk lösning, fäster JNytt även stor vikt vid ett väl fungerande samarbete, med hög flexibilitet samt en god förståelse för kundens behov.

Lösning

Jnytt gjorde nyligen en större designförändring och omarbetning av sajtens funktionalitet för att ge sina användare en snabbare och bättre användarupplevelse, med bättre stöd för olika användarenheter, t ex mobiltelefoner och surfplattor.

I samband med detta gjordes även ett byte av driftsplattform. Från att ha använt en Microsoft.NET-baserad lösning gick man till en open source-lösning baserad på PHP och Linux. Man gick även från en dedikerad hårdvarulösning med begränsad prestanda, till en mer flexibel virtuell plattform baserad på Bluerange VPS.

Projektet bestod av flera delar, där Bluerange, tillsammans med externa byråer konsulter engagerades för att skapa den bästa tänkbara lösningen för kunden.

I Blueranges åtagande ingår drift och övervakning av serverlösningen i våra datahallar, samt konsultation och stöd till Jnytt för de programvaror och funktioner som lösningen består av.

Som smålands största nyhetssajt med drygt 50 000 besökare/dag har vi ett krav på oss från våra läsare att vara tillgängliga 24 timmar om dygnet alla dagar under året. Nu när vi lanserar en hel del nya tekniska lösningar känns det ännu viktigare med en tillförlitlig driftsleverantör. Vi har (ofrivilligt) satt Bluerange på prov vid flera tillfällen som de har klarat över förväntan så det känns väldigt tryggt och bra med ett fortsatt samarbete.

Toni Vladisavljevic, platschef jnytt.se