VPS

Virtual Private Server är en tjänst som innebär att du som kund får en egen dedikerad virtuell server i vår gemensamma hårdvaruplattform. En av de många fördelarna är att du endast betalar för den kapacitet du behöver och slipper därmed dyra investeringskostnader.

Flexibelt och skalbart

VPS är ett naturligt val för företag som önskar hög flexibilitet och skalbarhet. Prestandan (processorkraft, minne) kan snabbt skalas upp och ned efter behov. Du betalar endast för den kapacitet du utnyttjar.

Minska era driftkostnader

VPS ger stordriftsfördelar som minskar driftkostnader samtidigt som det ger en högre säkerhet och feltolerans jämfört med dedikerad hårdvara.

Grön IT

Virtuella servrar är en viktig del i konceptet Grön IT. Då det krävs avsevärt mindre energi för att driva servrar baserade på virtualiseringsteknik jämfört med fysiska servrar blir klimatpåverkan därför minimal.

Tillämpningar

VPS:er har många användningsområden och kan med fördel användas som till exempel webbserver, e-postserver, filserver och applikationsserver.

Professionell samarbetspartner

Vi kan ta hand om all er serverdrift från våra datahallar. Med Bluerange som outsourcingpartner kan ert företag fokusera på kärnverksamheten och lämna driften i goda händer.

Bluerange har lång erfarenhet av säker webb- och serverhosting. Vi har varit verksamma i branschen sedan 1996 och erbjuder även co-location och dedikerade servrar.

Dedikerad VPS

En dedikerad VPS är ett kostnadseffektivt alternativ till dedikerad server och ett flexibelt alternativ till webbhotell. Kunden har friheten att själv hantera sin server fullt ut.

Flexibelt

Dedikerad VPS innebär att ni som kund, eller tredje part har ansvaret för administration och konfiguration i servern och har friheten att själv kunna installera och ändra servern efter behov och tycke. Vi gör först en grundinstallation och konfigurerar operativsystem och tjänster efter era önskemål.

Dedikerad VPSBasicStandardAdvanced
OperativsystemWindows Server/UbuntuWindows Server/UbuntuValfritt
CPU (Intel Xeon E56XX el bättre)1x vCPU2x vCPU1-4x vCPU
RAM1 GB2 GB1-72
Diskutrymme20 GB30 GB
IP-adress1 st1st
Trafik per månad100 GB500 GB
Adminrättigheter
DNS-tjänst
BevakningTillägg
Servicenivå/jourSLA 1SLA 1SLA 1-3
Snapshots1 st1 stvalfritt
Daglig backup
Startavgift995 SEK995 SEKOffert
Månadskostnad499 SEK999 SEKOffert

Tilläggstjänster

Servicenivå 1, ingår utan extra kostnad

Felsökning/åtgärd påbörjas inom 60 minuter efter anmodan eller konstaterat fel under kontorstid. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

Servicenivå 2, 690 kr/mån

Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 30 minuter under kontorstid och inom 60 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

Servicenivå 3, 1490 kr/mån

Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 15 minuter under kontorstid och inom 30 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

Managed VPS

Managed VPS innebär att vi tar totalansvar för er serverlösning avseende såväl hårdvara som mjukvara, installationer, konfiguration, bevakning, backup etc.

Flexibelt

Managed VPS är det perfekta alternativet för er som vill överlåta allt som har med drift och underhåll att göra till oss. Vi hjälper er med allt från planering till driftsättning av alla typer av lösningar. Vi övervakar er server och våra professionella drifttekniker är ständigt beredda att rycka in vid problem.