Djurfarmacia nylanserar sin webbshop

Bluerange har genomfört ett prestigefyllt uppdrag för Djurfarmacia och vidareutvecklat Djurfarmacias e-handelslösning.

År 2007 bildades det privata familjeföretaget Djurfarmacia Sverige AB i Trollhättan med Läkemedelsverkets tillstånd för partihandel. Samtidigt drev Djurfarmacia en fysisk butik med egenvårdsprodukter för djur och öppnade en veterinärmottagning. Tre år senare fick Djurfarmacia Sverige AB tillstånd från Läkemedelsverket att driva apotek - Apoteket Trollet. Djurfarmacia Apoteket Trollet är således nu även ett apotek som har mediciner för både människor och djur.

Sen en tid tillbaka driver Djurfarmacia AB även handel på nätet och driver idag en av Sveriges största professionella webbshopar för djurläkemedel. djurfarmacia.se har ett komplett sortiment för hund, katt, häst, svin och nötkreatur samt ett brett sortiment av humanprodukter. djurfarmacia.se riktar sig mot såväl privatpersoner som lantbrukare och veterinärer

”Djurläkemedel är något jag brinner för och behovet för det fanns, så jag startade eget. Vi började med två anställda. Nu, tre år senare har sjutton personer ett fast jobb. Vi har varit kund hos Bluerange sedan 2007 och startade vår webbhandel 2009. Vi känner stort förtroende för Bluerange, och då vi är trygga med deras kompetens kring digital marknadsföring, webben och e-handels- lösningar var valet av leverantör och samarbetspartner självklart för oss. Bluerange har från start varit ett stort stöd i vår e-handelssatsning och hjälper oss kontinuerligt med såväl digital som teknisk strategi”, säger Birgitta Molin, Djurfarmacias VD.

Magento eCommerce Solutions är en av världens största lösningar för eCommerce med över
200 000 e-handelsplatser med webbplatser som Mom2Mom, Gant, Björn Borg med flera. Magento är en högpresterande och skalbar eCommerce lösning för snabbväxande och stora företag. Plattformen har de integrationsmöjligheter och den flexibilitet ett företag behöver för att skapa en skräddarsydd e-handelslösning för sina unika behov och som hjälper till att driva mer trafik till butiken samt konvertera webbläsare till köpare och öka online-intäkterna.

”Vi är stolta över Djurfarmacias förtroende för Bluerange i deras satsning på e-handel. Vi har lång erfarenhet av såväl strategisk digital marknadsföring som teknisk utveckling och implementation av e-handelssystem och vet vilka utmaningar man står inför. Magento är den ultimata eCommerce- lösningen för att hantera alla de behov som finns i en e-handelslösning. Magento är uppbyggt av öppen källkod och det finns hundratals plugins för enkel och kostnadseffektiv integration med externa logistik-/affärssystem, betalningslösningar, sökmotoroptimering, marknadsföring, mobilanpassning, statistik och mycket mera”, säger Nichlas Melin, VD för Bluerange Sweden AB.

Nichlas Melin, VD
Bluerange Sweden AB Österängsvägen 2
554 63 JÖNKÖPING
Telefon: +46 36 34 59 02
E-post: nichlas.melin@bluerange.se

Birgitta Molin, VD
Djurfarmacia Sverige AB
Trollgatan 12
461 34 TROLLHÄTTAN
Telefon: +46 (0)520 350 60
E-post: birgitta.molin@djurfarmacia.se