Tjänster för erfarna IT-köpare

Här nedan finns tjänster för er IT-köpare som vet vad ni vill ha och vill kunna läsa lite om tjänsten innan beställning. När ni bestämt er kontaktar ni en av våra säljare så hjälper de dig till rätt köp. 

 • Klimatvänliga datahallar

  Våra datahallar är bland de mest klimatvänliga i landet. Vi kyler exempelvis datahallarna med hjälp av Vätterns kalla vatten, och den värmeenergi som alstras blir till fjärrvärme för uppvärmning av bostäder.

  Läs mer
 • Grön IT

  Vi vill minska energiförbrukningen inom IT- och telekomsektorn och satsar därför stora resurser på miljövänliga lösningar och teknik. Både vi och våra uppdragsgivare kan därmed känna ett gott samvete för klimatet.

  Läs mer
 • Vår support

  För oss är IT-lösningar inte bara teknik, utan handlar till största del om människorna bakom tekniken. Både vi och ni. Vår support är därför en väldigt viktig del av vårt erbjudande.

  Läs mer

Tjänster

 • VPS - Flexibelt & Kostnadseffektivt

  Virtual Private Server är en tjänst som innebär att du som kund får en egen dedikerad virtuell server i vår gemensamma hårdvaruplattform. En av de många fördelarna är att du endast betalar för den kapacitet du behöver och slipper därmed dyra investeringskostnader.

  Flexibelt och skalbart

  VPS är ett naturligt val för företag som önskar hög flexibilitet och skalbarhet. Prestandan (processorkraft, minne) kan snabbt skalas upp och ned efter behov. Du betalar endast för den kapacitet du utnyttjar.

  Minska era driftkostnader

  VPS ger stordriftsfördelar som minskar driftkostnader samtidigt som det ger en högre säkerhet och feltolerans jämfört med dedikerad hårdvara.

  Grön IT

  Virtuella servrar är en viktig del i konceptet Grön IT. Då det krävs avsevärt mindre energi för att driva servrar baserade på virtualiseringsteknik jämfört med fysiska servrar blir klimatpåverkan därför minimal. 

  Tillämpningar

  VPS:er har många användningsområden och kan med fördel användas som till exempel webbserver, e-postserver, filserver och applikationsserver.

  Professionell samarbetspartner

  Vi kan ta hand om all er serverdrift från våra datahallar. Med Bluerange som outsourcingpartner kan ert företag fokusera på kärnverksamheten och lämna driften i goda händer.

  Bluerange har lång erfarenhet av säker webb- och serverhosting. Vi har varit verksamma i branschen sedan 1996 och erbjuder även co-location och dedikerade servrar.

  Dedikerad VPS

  En dedikerad VPS är ett kostnadseffektivt alternativ till dedikerad server och ett flexibelt alternativ till webbhotell. Kunden har friheten att själv hantera sin server fullt ut.

  Flexibelt

  Dedikerad VPS innebär att ni som kund, eller tredje part har ansvaret för administration och konfiguration i servern och har friheten att själv kunna installera och ändra servern efter behov och tycke. Vi gör först en grundinstallation och konfigurerar operativsystem och tjänster efter era önskemål.

  Dedikerad VPSBasicStandardAdvanced
  Operativsystem Windows Server/Ubuntu Windows Server/Ubuntu Valfritt
  CPU (Intel Xeon E56XX el bättre) 1x vCPU 2x vCPU 1-4x vCPU
  RAM 1 GB 2 GB 1-72
  Diskutrymme 20 GB 30 GB -
  IP-adress 1 st 1 st -
  Trafik per månad 100 GB 500 GB -
  Adminrättigheter      
  DNS-tjänst      
  Eget DMZ      
  Bevakning Tillägg    
  Servicenivå/jour SLA 1 SLA 1 SLA 1-3
  Snapshots 1 st 1 st Valfritt
  Daglig backup      
  Startavgift 995 SEK 995 SEK Offert
  Månadskostnad 499 SEK 999 SEK Offert
  Servicenivå 1, ingår utan extra kostnad

  Felsökning/åtgärd påbörjas inom 60 minuter efter anmodan eller konstaterat fel under kontorstid. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Servicenivå 2, 690 kr/mån

  Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 30 minuter under kontorstid och inom 60 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Servicenivå 3, 1490 kr/mån

  Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 15 minuter under kontorstid och inom 30 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Managed VPS

  Managed VPS innebär att vi tar totalansvar för er serverlösning avseende såväl hårdvara som mjukvara, installationer, konfiguration, bevakning, backup etc.

  Flexibelt

  Managed VPS är det perfekta alternativet för er som vill överlåta allt som har med drift och underhåll att göra till oss. Vi hjälper er med allt från planering till driftsättning av alla typer av lösningar. Vi övervakar er server och våra professionella drifttekniker är ständigt beredda att rycka in vid problem.

  AFFÄRSKRITISK IT KRÄVER SNABB HJÄLP

  Att få snabb hjälp med IT är ofta inte så självklart som man kan tro. En myriad av system, leverantörer, garantiavtal och kontaktpersoner kan ställa höga krav på företags egen förmåga att lösa IT-relaterade problem.

  Med Bluerange Support är du i goda händer. Vi finns tillgängliga för dig och din personal med all vår samlade expertis inom IT. Du når oss via en och samma kontaktfunktion, oavsett vad ditt ärende gäller.

  Mer om vår support

 • Office 365 (Exchange, Sharepoint, Skype för företag, Office Proplus)

  Att flytta till molnet är varken ett snabbt eller lätt beslut. Det är mycket att tänka på. Vad kostar det egentligen? Kommer alla att kunna jobba hur och var de vill – och kan jag behålla kontrollen? Är informationen verkligen säker i molnet? Vi kan förstå att du har frågor.

  Vi rekommenderar dig att välja Microsoft® Office 365 för ditt företag. Office 365 omfattar ett antal molntjänster som kopplar ihop Microsoft Office med webbplatser för dokumentdelning, snabbmeddelanden, webbkonferenser och Exchange Online, den ledande e-postlösningen för företag med 50 GB inkorg och inbyggt antivirus- och skräppostskydd. Men hur kan det hjälpa dig?

  Arbeta hur och var du vill

  ”Många sitter hemma eller ute hos kund och arbetar. Därför är det praktiskt med molnbaserade tjänster. De är tillgängliga och underlättar för alla.”

  • Säker, enkel inloggning för åtkomst till e-post, dokument, kontakter och möten utan VPN
  • Fungerar med Windows® Phone, iPhone, BlackBerry och Android
  • Fungerar på nästan alla enheter med Internet Explorer®, Firefox, Safari eller Chrome
  Alltid online, alltid säker

  ”Det bästa är att jag kan känna mig trygg. Det är skönt att någon annan tar hand om allt det praktiska.”

  • SLA-avtal med garanterad drifttid på 99,9 procent och pengarna tillbaka-garanti
  • Senaste antivirus- och skräppostskyddet
  • Geografiskt spridda datacenter med förstklassig teknik för säkerhetskopiering och återställning
  Full kontroll

  ”Tekniken blir alltmer avancerad. Utan Office 365 hade vi behövt vara fler för att hänga med.”

  • IT-support via telefon dygnet runt
  • Rollbaserad åtkomstkontroll till känsliga dokument
  • En användarvänlig och stabil kontrollpanel för alla webbtjänster
  Spara din IT-Budget till de viktiga projekten

  ”De kostnadsbesparingar som en molnbaserad lösning innebär räcker för att välja Office 365.”

  • Förutsägbara månadskostnader
  • Inga infrastruktursinvesteringar
  • Betala bara för de tjänster du behöver

  Microsoft strävar efter att vara en ledare inom branschen vad gäller sekretess, säkerhet och efterlevnadsarbete. Genom att fokusera på följande principer kan vi arbeta konsekvent och proaktivt för att förtjäna ditt förtroende.

  Din integritet är viktig

  Dina data tillhör dig. Microsoft säker inte igenom e-post och dokument för att skapa marknadsföringsprodukter. Läs mer (Microsoft.com).

  Oberoende verifierat

  Microsoft Office 365 uppfyller branschstandarder i världsklass, bland annat ISO-27001, EU:s modellklausuler, HIPAA-BAA och FISMA, och det har kontrollerats av tredje parts revision. Läs mer (Microsoft.com).

  Ledande inom transparens

  Office 365-kunder vet var större Office 365-datacenter är placerade, vilka som har åtkomst till data och under vilka omständigheter åtkomst kan behövas till dessa data. Läs mer.

  Obevekligt när det gäller säkerhet

  Med mer än 15 års erfarenhet av datasäkerhet online införlivar Microsoft säkerhetsaspekten i hela utvecklingscykeln, och övervakar proaktivt Office 365-tjänsten efter skadliga beteenden. Läs mer.

  Om du vill veta mer om sekretess och säkerhet på Microsoft kan du läsa de här dokumenten. Där hittar du Microsofts svar på frågor från Cloud Security Alliance för kunder som söker en molnleverantör. Se hela listan med produkter som omfattas av innehållet i Säkerhetcenter.

  AFFÄRSKRITISK IT KRÄVER SNABB HJÄLP

  Att få snabb hjälp med IT är ofta inte så självklart som man kan tro. En myriad av system, leverantörer, garantiavtal och kontaktpersoner kan ställa höga krav på företags egen förmåga att lösa IT-relaterade problem.

  Med Bluerange Support är du i goda händer. Vi finns tillgängliga för dig och din personal med all vår samlade expertis inom IT. Du når oss via en och samma kontaktfunktion, oavsett vad ditt ärende gäller.

  Mer om vår support

  Vi erbjuder Exchange Online

  Innehållalt 1alt 2
  Max antal användare Obegränsat Obegränsat
  Storlek på postlådor 50 GB  50 GB 
  Stöd för  Outlook    
  Webbaserad åtkomst    
  Mobilt    
  Delad kalender och delade kontakter    
  Appar för Outlook    
  Säkerhet    
  Lokalt arkiv    
  Originalarkiv    
  Obegränsat lagringsutrymme    
  Röstbrevlåda i mail-korgen    
  Skydd mot dataförlust (DLP)    
  Pris per användare och månad  35,00 SEK  69,90 SEK

  Läs mer om de olika abonnemangen på microsoft.com

  Vi erbjuder Office 365 Business

  InnehållBusiness EssentialsBusinessBusiness Premium
  Max antal användare 300 300 300
  Hela, installerade Office-program      
  Office för surfplattor      
  Office för smartphones      
  Office Online      
  Lagra och dela filer online      
  E-post3 i affärsklass      
  Obegränsade onlinemöten      
  Intranätplats för arbetsgrupper      
  Sociala nätverk      
  Pris per användare och månad 43,70 SEK 90,50 SEK 109,20 SEK

  Läs mer om de olika abonnemangen på microsoft.com

  Vi erbjuder Office 365 Enterprise

  InnehållEnterprise E1ProPlusEnterprise E3
  Max antal användare Obegränsat Obegränsat Obegränsat
  Hela, installerade Office-program      
  Office för surfplattor      
  Office för smartphones      
  Office Online      
  Lagra och dela filer online   Kommer  
  E-post3 i affärsklass      
  Obegränsade onlinemöten      
  Intranätplats för arbetsgrupper      
  Sociala nätverk      
  Anpassad sökning och identifiering      
  Företagshantering av program      
  Business Intelligence-funktioner      
  Anpassad sökning och identifiering      
  Pris per användare och månad 69,90 SEK 131,60 SEK 203,80 SEK

  Läs mer om de olika abonnemangen på microsoft.com

 • Backup Online

  Den digitala informationen i form av dokument, databaser, bokningar, kundregister med mera växer sig bara större och är oftast en mycket vital del i företagets verksamhet.

  Hårddiskkrasch, stöld och virus

  Är du säker på att ert skydd av viktiga filer fungerar? Tänk efter vad förlusten av bara en dags information skulle kosta ditt företag i tid, pengar och irritation.

  Med vår lösning för backup kan du sluta oroa dig för förlorad data på grund av t ex den mänskliga faktorn, datorkrascher eller virusangrepp!

  Säkert och enkelt!

  Vår tjänst för säkerhetskopiering innebär att dina filer skickas via en säker och krypterad förbindelse till våra backupservrar. Vi tar dessutom extra kopior i våra system för att ytterligare höja säkerhetsgraden. Garanterat säkert och tryggt!

  För att använda tjänsten krävs endast en programvara och en internetanslutning (t ex ADSL). Vi går tillsammans med er igenom förutsättningarna; vilken data/mappar som skall kopieras samt hur ofta kopiering skall ske. Därefter installerar och konfigurerar vi programvaran på plats hos er.

  Kopieringen sker utan att du behöver bekymra dig för bandbyten, extra hårddiskar, bärbara minnen eller andra medier. Du slipper all omständig hantering och backupen sköts helt automatiskt!

  Krav från försäkringsbolag

  Företag och myndigheter som försäkringsbolag, revisionsbolag, skattemyndigheten etc rekommenderar att all förvaring av säkerhetskopior ska ske utanför det egna företaget på ett brand- och stöldsäkert sätt.

  Ett flertal försäkringsbolag lämnar INGEN ersättning för merkostnad och avbrottsskada till följd av skada på datamedia och information, dvs har du inte en återställningsbar säkerhetskopia kan det stå dig dyrt.

  Med vår tjänst behöver du inte tänka mer på backup - Vi sköter det åt dig!

  Teknik & Säkerhet Backup Online

  Här går vi igenom viktiga delar kring tekniken och säkerheten för vår lösning Backup Online. Har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!

  Programvara

  Vår lösning för Backup Online baseras på TSM – Tivoli Storage Manager från IBM. TSM är marknadsledande när det gäller lagring och återläsning av data.

  Inkrementell backup

  Säkerhetskopieringen sker inkrementellt vilket innebär att bara nya filer och filer som ändrats sedan förra backupen kopieras. Med inkrementell backup sker ingen dubbellagring och bandbreddsbehovet blir minsta möjliga.

  Typer av data

  Lösningen har stöd för backup av de allra flesta plattformar och programvaror. Till exempel MS SQL Server, MS Exchange Server, Lotus Notes, Oracle SQL och MySQL.

  Policyhantering

  Vi anpassar alltid backupen efter era önskemål och behov. Vilken data skall kopieras? Hur ofta? Hur många versioner av datan skall sparas? Hur länge?

  Kryptering

  Den data som kopieras till oss krypteras för högsta möjliga säkerhet vid överföring och lagring.

  Loggning och rapportering

  All intressant data om själva backupen lagras hos oss och som kund får du daglig rapportering via e-post om senaste backupen. Hur många filer kopierades? Hur stor datamängd kopierades och hur stor är den totala datamängden (som vi debiterar efter) etc.

  Restore av filer

  Ni får via er klientapplikation ett enkelt gränssnitt för att på egen hand kunna återskapa filer.

  Pris för automatisk och säker backup

  Med vår lösning för backup kan du sluta oroa dig för förlorad data på grund av t ex den mänskliga faktorn, datorkraschar eller virusangrepp!

  Innehåll
  Backup av filer  
  Backup för SQL-server  
  Backup för Exchange Server  
  Backup öppna filer  
  Inkrementell backup  
  Välj vilket data du vill säkra  
  Välj antal versioner  
  Arkivering  
  Kryptering  
  Enkel administration  
  Rapportering via e-post  
  Support  
  Pris

  Priset baseras på det totala utrymmet som backupen upptar i vår centrala lagringslösning. Månadskostnad och paketstorlekar ser du nedan. Har ni större behov eller frågor? Kontakta oss! för förstudie och offert!

  StorlekPris *
  25 GB 199 SEK
  50 GB 349 SEK
  100 GB 599 SEK
  250 GB 1 199 SEK
  500 GB 1 899 SEK
  750 GB 2 499 SEK
  1 000 GB 2 999 SEK

  * Startavgift tillkommer

  AFFÄRSKRITISK IT KRÄVER SNABB HJÄLP

  Att få snabb hjälp med IT är ofta inte så självklart som man kan tro. En myriad av system, leverantörer, garantiavtal och kontaktpersoner kan ställa höga krav på företags egen förmåga att lösa IT-relaterade problem.

  Med Bluerange Support är du i goda händer. Vi finns tillgängliga för dig och din personal med all vår samlade expertis inom IT. Du når oss via en och samma kontaktfunktion, oavsett vad ditt ärende gäller.

  Mer om vår support

 • Proaktiv övervakning

  Med Bluerange Bphast får ni en proaktiv övervakning och hantering av er IT. Tjänsten förbättrar prestanda på nätverk och system samt minimerar fel. Dessutom reducerade kostnader och snabbare support!

  Infrastructure Management, IM

  IT-infrastrukturen är numera ryggraden i många verksamheter där kritiska affärsapplikationer ständigt måste vara tillgängliga. Det handlar till exempel om standardisering, om att enklare styra och prioritera kapacitet samt om att använda sig av rätt teknik för att leverera rätt tjänst till önskad plats. Allt samtidigt som kostnader skall minskas, kvalitet höjas och högsta säkerhet vara i ständigt fokus.

  Bluerange Bphast [bifɑːst]

  Vår tjänst Bluerange Bphast (Business Process Hosting And Surveillance Tool) tillför en helt ny dimension till arbetet med drift, underhåll och övervakning av IT-miljöer och innehåller alla verktyg som behövs för att få full kontroll över er IT-miljö. Tjänsten ger en stabilare drift och minimerar onödiga driftstopp på grund av kapacitetsproblem genom kontinuerlig övervakning.

  Läs mer om Bphast i vårt produktblad »

  InnehållBronsSilverGuldPlatinum
  Antivirus/Antispam (central managering/övervakning)        
  Fjärrsupport – DirectConnect Anywhere        
  Övervakning IT-infrastruktur (hård-/mjukvara)        
  - Klient (pc, Linux, Mac)        
  - Server (pc, Linux)        
  - Nätverk (brandvägg, router, skrivare...)        
  Rapportering (driftstatus, prestanda, larm...) Antivirus      
  Remote management (scripting, software distribution)   Begränsad    
  Larmhantering (enligt separat avtal)        
  Inventering IT-infrastruktur (hård-/mjukvara, garanti)        
  Automatisering av åtgärder för återkommande incidenter/fel        
  Automatiserad patchhantering (normalt >1gång/vecka)        
  - Microsoft/Windows mjukvara (security, critical, m fl)        
  - 3:parts mjukvaror (t ex Java, Flash, Chrome, Firefox...)        
  Fastpris – Server, klienter, nätverk (enligt separat avtal)        
  - Leverans, installation, underhåll och hyra av hårdvara        
  - Microsoft Windows OS & Office, standard 3:parts        
  - Garanti och allriskförsäkring 3 år (0 kr i självrisk)        

  Kontakta oss för mer information och för prisuppgift.

  AFFÄRSKRITISK IT KRÄVER SNABB HJÄLP

  Att få snabb hjälp med IT är ofta inte så självklart som man kan tro. En myriad av system, leverantörer, garantiavtal och kontaktpersoner kan ställa höga krav på företags egen förmåga att lösa IT-relaterade problem.

  Med Bluerange Support är du i goda händer. Vi finns tillgängliga för dig och din personal med all vår samlade expertis inom IT. Du når oss via en och samma kontaktfunktion, oavsett vad ditt ärende gäller.

  Mer om vår support

 • Co-location

  Tjänsten Co-Location innebär att ni placerar egen hårdvara/server i vår datahall. Servern placeras i vår toppmoderna datahall där er server får bästa tänkbara omgivning, med en mycket hög driftsäkerhet.

  Co-location, priser och specifikationer

  Med vår co-locationtjänst har ni fortfarande full kontroll över era servrar samtidigt som de hamnar i en optimal miljö, med många fördelar såsom reservkraft, skalskydd, släckgas, klimatsmart kyla/el mm.

  Co-location
  Formfaktor 1 HE (U)
  Extra höjdenheter (U) Tillägg
  Trafik per månad 100 GB
  IP-adress 1 st (extra vid behov)
  Brandvägg (eget DMZ)  
  Backup Tillägg
  Bevakning Tillägg
  Servicenivå (SLA) SLA 1
  Startavgift 1 495 SEK
  Månadskostnad 695 SEK
  Serviceavtal

  IT-drift är inte bara teknik. Hos oss får du alltid personlig service. Vi har jourverksamhet dygnet runt och bemannad helpdesk på kontorstid. Olika nivåer på serviceavtal (SLA) kan tecknas beroende på krav och önskemål.

  Servicenivå 1, ingår utan extra kostnad

  Felsökning/åtgärd påbörjas inom 60 minuter efter anmodan eller konstaterat fel under kontorstid. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Servicenivå 2, 690 kr/mån

  Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 30 minuter under kontorstid och inom 60 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Servicenivå 3, 1490 kr/mån

  Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 15 minuter under kontorstid och inom 30 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Datahallar

  Datahallar är en mycket viktig del av samhällets infrastruktur då allt fler företag och organisationer väljer att lägga ut driften av sin IT på externa leverantörer. Bluerange har lång erfarenhet av serverdrift och egen toppmodern datahall. Några av nyckelfaktorerna listas nedan.

  Säkerhet

  Inbrottssäkra lokaler, med kameraövervakning och direktlarm till säkerhetsföretag. Brandsäkert med brandklassade utrymmen och automatisk släckanläggning.

  Strömförsörjning

  Redundant strömförsörjning med UPS och dubbla reservkraftsaggregat med diesel.

  Internetaccess

  Dubbla internetförbindelser från olika leverantörer

  Backup

  Backup sker alltid till annan datahall på geografiskt skild plats. Läs gärna mer om vår tjänst Backup Online.

  Leverantörer

  Vi använder oss av välkända leverantörer för all teknisk utrustning i våra datahallar.

  Klimatsmart

  Vår datahall kyls med fjärrkyla som produceras ur Vätterns kalla vatten. För att reducera vår egen klimatpåverkan har Bluerange länge nyttjat virtualiseringsteknik. Med hjälp av virtualisering får vi plats med fler servrar på samma hårdvara och kan därmed öka nyttjandegraden och effektiviteten i vår datahall. Läs gärna mer om vårt arbete med grön it.

  Grön IT

  Bluerange har inte bara en utav de modernaste datahallarna i landet, utan även en av de klimatvänligaste!

  Elförbrukning

  Datahallar förbrukar mycket el. Idag kommer ungefär lika mycket av världens koldioxidutsläpp från IT som från flyget. Målsättningen med Grön IT är att på olika sätt minska energiförbrukningen i datahallen, t ex genom servervirtualisering, energiåtervinning och andra tekniker som minskar energiförbrukningen.

  Fjärrkyla och fjärrvärme

  Vår datahall kyls med fjärrkyla som produceras ur Vätterns kalla vatten.

  Värmeenergin som alstras i datahallen återvinns och blir till fjärrvärme som värmer bostäder. Återvinningen av värmeenergin i kombination med en högeffektiv kylning innebär en minimal klimatpåverkan. Därför kan både vi och ni kunder känna ett gott samvete för klimatet.

  Klimatsmart IT med virtualisering!

  För att reducera vår egen klimatpåverkan har Bluerange sedan 2004 flitigt nyttjat virtualiseringsteknik. Med hjälp av virtualisering får vi plats med fler servrar på samma hårdvara och kan därmed öka nyttjandegraden och effektiviteten i vår datahall.

  Förutom en minskad klimatpåverkan bidrar det även till en högre tillgänglighet för våra tjänster.

  AFFÄRSKRITISK IT KRÄVER SNABB HJÄLP

  Att få snabb hjälp med IT är ofta inte så självklart som man kan tro. En myriad av system, leverantörer, garantiavtal och kontaktpersoner kan ställa höga krav på företags egen förmåga att lösa IT-relaterade problem.

  Med Bluerange Support är du i goda händer. Vi finns tillgängliga för dig och din personal med all vår samlade expertis inom IT. Du når oss via en och samma kontaktfunktion, oavsett vad ditt ärende gäller.

  Mer om vår support

 • Dedikerad server

  Tjänsten Dedikerad Server innebär att ni hyr er hårdvara/server av oss. Servern placeras i vår toppmoderna datahall där er server får bästa tänkbara omgivning, med en mycket hög driftsäkerhet.

  Och Bluerange har inte bara en utav de modernaste datahallarna i landet, utan även en av de klimatvänligaste!

  Vad innebär dedikerad?

  Dedikerad server innebär att hårdvaran är helt tillägnad er som kund. Detta jämfört med virtuell server (VPS) där hårdvaruresurserna delas mellan flera kunder med virtualiseringsteknik. Dedikerad server är lämpligt om t ex prestandakraven är höga eller om en dedikerad hårdvara krävs av andra orsaker.

  Vi hjälper dig

  Vi hjälper till att dimensionera servern efter era behov och önskemål. Vi står för grundinstallation av servern med valfritt operativsystem. Övrig installation/konfiguration kan du som kund välja att göra själv eller överlåta på oss.

  Paket, dedikerad server

  Vi hjälper till att dimensionera servern efter era behov och önskemål. Vi står för grundinstallation av servern med valfritt operativsystem. Övrig installation/konfiguration kan du som kund välja att göra själv eller överlåta på oss.

  Nedan finner du exempel på ett par vanliga konfigurationer samt vad som ingår.

  Dedikerad serverPaket 1Paket 2
  Hårdvara Dell PowerEdge R310 Dell PowerEdge R410
  Processor 1x Quad Core 2-3 GHz 1x Quad Core 2-3 GHz
  Minne 4 GB 8 GB
  Hårddisk 2x 250 GB SATA (RAID1) 2x 300 GB SATA (RAID1)
  Operativsystem Windows Server 2016 Windows Server 2016
  IP-adress 1 st (extra vid behov) 1 st (extra vid behov)
  Trafik per månad 100 GB 500 GB
  Brandvägg (eget DMZ)    
  Backup Tillägg Tillägg
  Servicenivå (SLA) SLA 1 SLA 1
  Startavgift 1 495 SEK 1 495 SEK
  Månadskostnad 1 495 SEK 2 495 SEK
  Serviceavtal

  IT-drift är inte bara teknik. Hos oss får du alltid personlig service. Vi har jourverksamhet dygnet runt och bemannad helpdesk på kontorstid. Olika nivåer på serviceavtal (SLA) kan tecknas beroende på krav och önskemål.

  Servicenivå 1, ingår utan extra kostnad

  Felsökning/åtgärd påbörjas inom 60 minuter efter anmodan eller konstaterat fel under kontorstid. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Servicenivå 2, 690 kr/mån

  Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 30 minuter under kontorstid och inom 60 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Servicenivå 3, 1490 kr/mån

  Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 15 minuter under kontorstid och inom 30 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Datahallar

  Datahallar är en mycket viktig del av samhällets infrastruktur då allt fler företag och organisationer väljer att lägga ut driften av sin IT på externa leverantörer. Bluerange har lång erfarenhet av serverdrift och egen toppmodern datahall. Några av nyckelfaktorerna listas nedan.

  Säkerhet

  Inbrottssäkra lokaler, med kameraövervakning och direktlarm till säkerhetsföretag. Brandsäkert med brandklassade utrymmen och automatisk släckanläggning.

  Strömförsörjning

  Redundant strömförsörjning med UPS och dubbla reservkraftsaggregat med diesel.

  Internetaccess

  Dubbla internetförbindelser från olika leverantörer

  Backup

  Backup sker alltid till annan datahall på geografiskt skild plats. Läs gärna mer om vår tjänst Backup Online.

  Leverantörer

  Vi använder oss av välkända leverantörer för all teknisk utrustning i våra datahallar.

  Klimatsmart

  Vår datahall kyls med fjärrkyla som produceras ur Vätterns kalla vatten. För att reducera vår egen klimatpåverkan har Bluerange länge nyttjat virtualiseringsteknik. Med hjälp av virtualisering får vi plats med fler servrar på samma hårdvara och kan därmed öka nyttjandegraden och effektiviteten i vår datahall. Läs gärna mer om vårt arbete med grön it.

  Grön IT

  Bluerange har inte bara en utav de modernaste datahallarna i landet, utan även en av de klimatvänligaste!

  Elförbrukning

  Datahallar förbrukar mycket el. Idag kommer ungefär lika mycket av världens koldioxidutsläpp från IT som från flyget. Målsättningen med Grön IT är att på olika sätt minska energiförbrukningen i datahallen, t ex genom servervirtualisering, energiåtervinning och andra tekniker som minskar energiförbrukningen.

  Fjärrkyla och fjärrvärme

  Vår datahall kyls med fjärrkyla som produceras ur Vätterns kalla vatten.

  Värmeenergin som alstras i datahallen återvinns och blir till fjärrvärme som värmer bostäder. Återvinningen av värmeenergin i kombination med en högeffektiv kylning innebär en minimal klimatpåverkan. Därför kan både vi och ni kunder känna ett gott samvete för klimatet.

  Klimatsmart IT med virtualisering!

  För att reducera vår egen klimatpåverkan har Bluerange sedan 2004 flitigt nyttjat virtualiseringsteknik. Med hjälp av virtualisering får vi plats med fler servrar på samma hårdvara och kan därmed öka nyttjandegraden och effektiviteten i vår datahall.

  Förutom en minskad klimatpåverkan bidrar det även till en högre tillgänglighet för våra tjänster.

  AFFÄRSKRITISK IT KRÄVER SNABB HJÄLP

  Att få snabb hjälp med IT är ofta inte så självklart som man kan tro. En myriad av system, leverantörer, garantiavtal och kontaktpersoner kan ställa höga krav på företags egen förmåga att lösa IT-relaterade problem.

  Med Bluerange Support är du i goda händer. Vi finns tillgängliga för dig och din personal med all vår samlade expertis inom IT. Du når oss via en och samma kontaktfunktion, oavsett vad ditt ärende gäller.

  Mer om vår support

 • Domännamn

  Domännamnet är den adress som er webbplats och e-post kommer att finnas på och valet är därför viktigt. Genom att beställa ett domännamn skyddar du det för framtiden. 

  Sök och registrera domännamn

  Sök efter lediga domänamn.
  För toppdomäner enligt nedan, genomförs registrering snarast.

  För övriga toppdomäner som inte finns i nedanstående tabell återkommer vi med pris innan beställning genomförs.

  ToppdomänNyregistreringFörnyelse
  .se 195 SEK/år 1 250 SEK/år
  .nu 250 SEK/år 1 250 SEK/år
  .eu 150 SEK/år 1 240 SEK/år
  .com 180 SEK/år 1 240 SEK/år
  .net 160 SEK/år 1 250 SEK/år
  .org 180 SEK/år 1 260 SEK/år
  .info 160 SEK/år 1 260 SEK/år
  .biz 180 SEK/år 1 260 SEK/år

  Är du på jakt efter domännamn under någon annan toppdomän?

  Vi kan oftast hjälpa till, kontakta oss!

  Kontakta oss 

  Information vid registrering av domännamn

  Nedanstående är sådant som kan vara bra att veta för dig som skall registrera ett eller flera domännamn genom oss.

  Du/ni äger själva domännamnet

  Alla domännamn som registreras genom Bluerange blir registrerade i respektive kunds namn. Man har som kund till Bluerange full kontroll över sitt/sina domännamn och möjlighet att ändra samtliga uppgifter rörande domännamnet.

  Arkivering

  Bluerange arkiverar samtliga uppgifter som görs i samband med beställning. Detta pga av de krav som ställs på oss i egenskap av att vara Registrar. Vill du veta vilka uppgifter vi arkiverat om din beställning är du välkommen att kontakta oss.

  DNS/Namnservrar

  För att peka om en domän till oss, ange följande namnservrar.

  ns1.bluerange.se
  ns2.bluerange.se
  ns3.bluerange.com

  Önskar du hjälp med ompekningen? Kontakta vår support!

  Ackriderad Punkt SeBluerange är en ackrediterad registrar för den svenska toppdomänen .se. Tillsammans med .SE arbetar vi för en positiv utveckling av Internet i Sverige, till nytta för användare och samhället i stort. Nedan kan du läsa om våra registreringstjänster och rutiner för domännamn under den svenska toppdomänen .SE.

  Tjänster

  Kontakta oss för att få hjälp med ovanstående

  Kontakta oss 

  Priser

  Nedan listas våra priser för de vanligaste ärenden som rör .se-domäner.

  Registreringstjänst
  Nyregistrering 195 SEK*
  Ägarbyte (inkl 1 års förnyelse) 195 SEK *
  Förnyelse, per år 250 SEK *
  Administrativ avgift, överlåtelse 450 SEK *

  * Dessa priser är angivna exklusive moms

  Öppettider

  Vår support är öppen under helgfria vardagar mellan kl 08:00 och 17:00. Mer information om hur du kontaktar oss hittar du på vår kundportal.

  Till kundportalen

  Personuppgifter

  Bluerange behandlar personuppgifter på ett sätt som är förenligt med personuppgiftslagen (1998:204) och .SE:s integritetspolicy.

  Företagsinformation

  Bluerange Technologies AB
  Österängsvägen 2
  554 63 Jönköping

  Telefonnummer: 036-345900
  Faxnummer: 036-345901
  E-post: support@bluerange.se
  Org.nummer: 556533-2201
  VAT-nummer: 556533220101

  AFFÄRSKRITISK IT KRÄVER SNABB HJÄLP

  Att få snabb hjälp med IT är ofta inte så självklart som man kan tro. En myriad av system, leverantörer, garantiavtal och kontaktpersoner kan ställa höga krav på företags egen förmåga att lösa IT-relaterade problem.

  Med Bluerange Support är du i goda händer. Vi finns tillgängliga för dig och din personal med all vår samlade expertis inom IT. Du når oss via en och samma kontaktfunktion, oavsett vad ditt ärende gäller.

  Mer om vår support

  Abonnemangsform

  Autoförnyelse

  Domänen förnyas automatiskt med angivet intervall, för närvarande 1 år.
  Kunden måste aktivt meddela att domänen skall avslutas senast 90 dagar innan nästa period börjar.

  Tidsbegränsad

  Domänen registreras för en tidsbegränsad period om 1, 2 eller 5 år, varefter den löper.
  KUNDEN måste aktivt, senast 90 dagar innan perioden löper ut, begära en förlängning för att domänen skall förnyas.

  Domänhantering

  6.1. LEVERANTÖREN ansvarar inte för att KUNDENS sökta domännamn blir godkänt eller för eventuella kostnader som kan tillkomma om domännamnsansökan avslås. 

  6.2. Om delegering av domännamn från annan operatör tar längre tid än överenskommen leveranstid och dröjsmålet beror på annan än LEVERANTÖREN, är KUNDEN inte berättigad till ersättning.

  6.3. Vid AUTOFÖRNYELSE åtar sig LEVERANTÖREN att automatisk förlänga domännamns-registreringen med en ny period motsvarande period som löper ut. Har INTE KUNDEN i tid enligt gällande villkor, skriftligen, sagt upp domänen är KUNDEN skyldig att betala för förnyelsen.

  6.4 För domäner som registreras UTAN AUTOFÖRNYELSE bevakar under normala omständigheter LEVERNATÖREN förfallodatum för KUNDENS domännamn och delger KUNDEN påminnelse om förnyelse, för närvarande i form av e-postutskick. LEVERANTÖREN garanterar dock inte att denna information når KUNDEN. KUNDEN ansvarar själv för att säkerställa att faktura eller annan information når KUNDEN så att betalning kan ske innan domännamnets förfallodatum.

  Avtal

  För registreringstjänster gäller följande villkor:

 • E-post hos Bluerange

  Som e-postkund hos Microsoft via Bluerange får ni en stabil och säker tjänst, med gott om funktioner och möjligheter. Ni får alltid välja era adresser under det egna domännamnet.

  Se vårt erbjudande om Exchange online

  Exchange Online

 • Webbhotell

  Er närvaro på internet förutsätter en professionell samarbetspartner. Bluerange har lång erfarenhet av webb- och serverhosting. Vi har varit verksamma i branschen sedan starten 1996.

  Beställ direkt om du är klar över vilken abonnemangsform ni ska ha

  Jämför våra olika abonnemangsformer

  Här kan du jämföra våra webbhotellpaket och välja det som passar ert företag bäst.

  Tjänst/produktLightStandard
  Webbutrymme 1 GB 5 GB
   E-postkonton (Exchange Online)  tillägg  tillägg
  Trafik 10 GB  100 GB
  ASP.NET/PHP    
  MySQL  tillägg  1 st
  MS SQL  tillägg  tillägg
  Support    
  Statistik    
  Webbmail    
  Spamskydd    
  Daglig backup    
   Startavgift  349 SEK  349 SEK
   Månadskostnad   99 SEK  199 SEK 

  Tilläggstjänster webbhotell

  Här hittar du våra tilläggstjänster till webbhotellet.

  TilläggstjänsterPris/mån
  Extra webbutrymme (1 GB) 49 SEK
  MySQL-databas (1 st á 100 MB) 49 SEK
  MSSQL-databas (1 st á 100 MB) 199 SEK
  Extra utrymme MySQL (100 MB) 19 SEK
  Extra utrymme MSSQL (100 MB) 19 SEK
  Extra trafik (50 GB) 99 SEK
  Jourhantering, servicenivå 2 690 SEK
  Jourhantering 24/7, servicenivå 3 1 490 SEK
  E-postkonto Exchange Online, 25 GB e-postlåda (pris per konto) 31,50 SEK/mån
  Servicenivå 1, ingår utan extra kostnad

  Felsökning/åtgärd påbörjas inom 60 minuter efter anmodan eller konstaterat fel under kontorstid. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  För högre servicenivå och övervakning krävs en dedikerad miljö, kontakta säljavdelningen vid frågor.

  AFFÄRSKRITISK IT KRÄVER SNABB HJÄLP

  Att få snabb hjälp med IT är ofta inte så självklart som man kan tro. En myriad av system, leverantörer, garantiavtal och kontaktpersoner kan ställa höga krav på företags egen förmåga att lösa IT-relaterade problem.

  Med Bluerange Support är du i goda händer. Vi finns tillgängliga för dig och din personal med all vår samlade expertis inom IT. Du når oss via en och samma kontaktfunktion, oavsett vad ditt ärende gäller.

  Mer om vår support

 • Publiceringsverktyg

  WordPress är ett av världens mest använda webbpubliceringsverktyg och nyttjas på miljontals webbplatser världen över. Med Bluerange WordPress får ni ett enkelt och användarvänligt webb-publiceringssystem oavsett vilket abonnemang ni väljer.

  Världens populäraste publiceringsverktyg

  Verktyget är open source vilket betyder att all källkod är öppen för alla och är helt avgiftsfri. Det finns tusental och åter tusentals tillägg och teman. Vissa är gratis och andra kräver licens. Det är en djungel att veta vilka tillägg och tema man ska välja då kvaliteten är väldigt varierande. Vi har löst det problemet.

  Läs gärna mer om Wordpress på deras webbplats

  Ett steg längre med Bluerange WP +

  Man kommer långt med enbart WordPress-kärnan men inte hela vägen. Bluerange har noga valt ut teman och tillägg som ingår i vår standardinstallation. Alla fungerar tillsammans och är dessutom responsiva. Det vill säga att webbplatsen anpassar sig till webbläsarens storlek, oavsett om det är på en dator, en mobil eller en surfplatta.

  Läs gärna mer om Wordpress på deras webbplats

  Bluerange WP + innehåller följande funktioner:

  Sökmotoroptimering

  Sökmotorfunktionaliteten ger dig möjlighet att administrera metataggar, skapa brödsmulor och undvika duplicering av innehåll. Allt för att göra din webbplats så tillgänglig för sökmotorer som möjligt.

  Google Analytics

  För att på bästa sätt hålla koll på dina besökare och deras intressen i din sida implementerar vi google analytics kod i din webbplats och kopplar detta till vårt konto där vi sätter upp rapporter som på ett enkelt sätt förklarar vad som händer.

  Kontaktformulär

  Skapa enkelt och intuitivt allt från enkla kontaktformulär till avancerade registreringsformulär. Informationen som besökaren skriver in kan lagras direkt i en databas eller skickas via mail. Du får också möjlighet att skydda era formulär från spamrobotar genom tekniken reCAPTCHA.

  Bildspel

  Attrahera dina besökare med bilder. Vår standardinstallation innehåller bildspelsfunktionalitet med flera olika visningsalternativ. Bildspelen är precis som mallarna responsiva och fungerar lika bra på mobilen som på datorskärmen.

  Bildgalleri

  Förutom bildspel kan du enkelt skapa bildgallerier. Bildgallerimodulen har till och med inbyggda funktioner för enklare redigering av bilderna.

  Eventkalender

  Eventkalendern har ett enkelt och intuitivt användargränssnitt och kan integreras med flera externa tjänster så som till exempel Google Maps för att visa karta eller färdbeskrivning till eventet.

  Flerpråksstöd

  Med vårt språktillägg kan du enkelt hantera flera språk utav din webbplats och översätta innehåll. Sätta upp ompekningar beroende på besökarens språk finns inbyggt.

  Ordöversättning

  Översätt tillägg, enstaka ord i teman och andra texter som inte annars går att översätta.

  Uppdateringsskydd

  Behåll dina översättningar även när det uppdateras!

  Extra Säkerhet

  Wordpress som CMS är bland det säkraste som går att arbeta i. Utöver detta inkluderar vi ett extra säkerhetstillägg som ger dig det främsta skyddet mot externa hot och attacker.

  30+ Extra funktioner

  Med Wordpress jetpack inkluderas över 30 extra funktioner i din webbplats som går att utnyttja.

  Utökad sidvisning

  Få en ännu bättre överblick över din webbplats sidor och en händig sökfunktion för att lätt navigera bland sidor.

  Snabb statistik direkt synlig

  Med vårt statistikverktyg får du ännu mer kontroll över vilka som besöker din webbplats, hur länge dom stannar och vilka dom är, i realtid! Detta direkt inne i din installation.

  Ompekning utav sidor

  Har du en webbplats som ska konverteras till en ny Wordpress webbplats så kommer du få stor användning utav ompekningsverktyget som säkerställer att du inte förlorar besökare till ej längre existerande sidor.

  Anti spam skydd

  I WP+ inkluderar vi ett välkänt antispam skydd som ger dig den bästa möjliga hanteringen utav spam mot din webbplats.

  Vi erbjuder två olika abonnemang med Wordpress. 

  InnehållWPWP+
  Webbutrymme 1 GB 5 GB
  E-postutrymme 500 MB 1 GB
  E-postkonton (Exchange Online 50 GB e-postlåda) tillägg tillägg
  Trafik 10 GB 100 GB
  MySQL 100 MB 100 MB
  Teknisk support/felanmälan    
  Webbaserad användarsupport (FAQ, guider, WP-skola, länksamling...)     
  Webbmail    
  Spam-/Virusskydd (e-post)    
  Daglig backup    

  Installationspaket (Marknadsvärde 20 000 SEK), bestående av:

     
   - Basic, responsiva webbplatsteman (mobilanpassade)    
   - SEO-modul    
   - Google Analytics med månadsrapport    
   - Kontaktformulär    
   - Bildspel    
   - Bildgalleri    
   - Kalender    

   - Flerspråksstöd (stöd för översättning, browser-igenkänning)

     
   - Ordöversättning    
   - Uppdateringsskydd    
   - Extra säkerhet    
   - 30+ Extra funktioner    
   - Utökad sidvisning    
   - Snabb statistik direkt synligt    
   - Ompekning utav sidor    
   - Antispam skydd    
  Kontinuerling utvärdering/testning av, och tillgång till, nya plugins, teman mm    
  Utbildning (2h personlig utbildning och guidning i systemet, manualer, FAQ...)    
  Webbshop (kontakta oss för information)  tillägg  tillägg
  Startavgift  349 SEK  2 995 SEK
  Månadskostnad  149 SEK  399 SEK

  Ett bra publiceringsverktyg är viktigt för alla webbplatser, men ännu viktigare är den strategi ni använder er av vid all onlinemarknadsföring. Behöver ni hjälp? Kontakta oss för att se hur Bluerange på bästa sätt kan hjälpa er med er digitala marknadsföring.

  Tilläggstjänster WordPress:

  TilläggstjänsterPris/mån
  Extra webbutrymme (1 GB) 49 SEK
  Extra trafik (50 GB) 99 SEK
  Jourhantering, servicenivå 2 690 SEK
  Jourhantering 24/7, servicenivå 3 1 490 SEK
  E-postkonto Exchange Online, 25 GB e-postlåda (pris per konto) 27,70 SEK/mån
  Servicenivå 1, ingår utan extra kostnad

  Felsökning/åtgärd påbörjas inom 60 minuter efter anmodan eller konstaterat fel under kontorstid. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Servicenivå 2, 690 kr/mån

  Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 30 minuter under kontorstid och inom 60 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Servicenivå 3, 1490 kr/mån

  Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 15 minuter under kontorstid och inom 30 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Vid webbshop kontakta oss för mer information.

  AFFÄRSKRITISK IT KRÄVER SNABB HJÄLP

  Att få snabb hjälp med IT är ofta inte så självklart som man kan tro. En myriad av system, leverantörer, garantiavtal och kontaktpersoner kan ställa höga krav på företags egen förmåga att lösa IT-relaterade problem.

  Med Bluerange Support är du i goda händer. Vi finns tillgängliga för dig och din personal med all vår samlade expertis inom IT. Du når oss via en och samma kontaktfunktion, oavsett vad ditt ärende gäller.

  Mer om vår support

 • Fiber med Bluerange

  Bluerange erbjuder fiber i tre olika nivåer, välj själva.

  Fast anslutning för företag med höga krav på kapacitet och tillgänglighet.

  Bandbredd (Mbit/s) upp/ned : 10/10

  Servicenivå: SLA1

  Publik IP: 1 st

  Tillgänglighet: > 99.5%

  Support i världsklass

  Egen BGP med dubbla förbindelser ut mot internet.

  BasinformationPris/villkor
  Startpris 2 500 kr*
  Månadspris 845 kr/mån ex. moms
  Uppsägningstid 3 månader
  Bindningstid 0 månader

  *Eventuell anslutningavgift till stadsnätet tillkommer. 

  Fast anslutning för företag med höga krav på kapacitet och tillgänglighet.

  Bandbredd (Mbit/s) upp/ned : 30/30

  Servicenivå: SLA1

  Publik IP: 1 st

  Tillgänglighet: > 99.5%

  Support i världsklass

  Egen BGP med dubbla förbindelser ut mot internet.

  BasinformationPris/villkor
  Startpris 2 500 kr*
  Månadspris 1 190 kr/mån ex. moms
  Uppsägningstid 3 månader
  Bindningstid 0 månader

  *Eventuell anslutningavgift till stadsnätet tillkommer. 

  Fast anslutning för företag med höga krav på kapacitet och tillgänglighet.

  Bandbredd (Mbit/s) upp/ned : 100/100

  Servicenivå: SLA1

  Publik IP: 1 st

  Tillgänglighet: > 99.5%

  Support i världsklass

  Egen BGP med dubbla förbindelser ut mot internet.

  BasinformationPris/villkor
  Startpris 2 500 kr*
  Månadspris 1 590 kr/mån ex. moms
  Uppsägningstid 3 månader
  Bindningstid 0 månader

  *Eventuell anslutningavgift till stadsnätet tillkommer. 

 • All kompetens ni behöver

  På Bluerange har vi lång erfarenhet och bred kompetens inom allt från intern och extern kommunikation till tjänster inom hosting och IT.

  Mer om Bluerange
 • Vår arbetsmodell

  Vår arbetsmodell säkerställer att vi håller de höga förväntningar vi utger oss för att uppfylla. Den hjälper oss att leverera i tid, inom budget och med högsta tänkbara kvalitet.

  Mer om arbetsmodellen