Backup Online

Den digitala informationen i form av dokument, databaser, bokningar, kundregister med mera växer sig bara större och är oftast en mycket vital del i företagets verksamhet.

 • Backup Online

  Den digitala informationen i form av dokument, databaser, bokningar, kundregister med mera växer sig bara större och är oftast en mycket vital del i företagets verksamhet.

  Hårddiskkrasch, stöld och virus

  Är du säker på att ert skydd av viktiga filer fungerar? Tänk efter vad förlusten av bara en dags information skulle kosta ditt företag i tid, pengar och irritation.

  Med vår lösning för backup kan du sluta oroa dig för förlorad data på grund av t ex den mänskliga faktorn, datorkrascher eller virusangrepp!

  Säkert och enkelt!

  Vår tjänst för säkerhetskopiering innebär att dina filer skickas via en säker och krypterad förbindelse till våra backupservrar. Vi tar dessutom extra kopior i våra system för att ytterligare höja säkerhetsgraden. Garanterat säkert och tryggt!

  För att använda tjänsten krävs endast en programvara och en internetanslutning (t ex ADSL). Vi går tillsammans med er igenom förutsättningarna; vilken data/mappar som skall kopieras samt hur ofta kopiering skall ske. Därefter installerar och konfigurerar vi programvaran på plats hos er.

  Kopieringen sker utan att du behöver bekymra dig för bandbyten, extra hårddiskar, bärbara minnen eller andra medier. Du slipper all omständig hantering och backupen sköts helt automatiskt!

  Krav från försäkringsbolag

  Företag och myndigheter som försäkringsbolag, revisionsbolag, skattemyndigheten etc rekommenderar att all förvaring av säkerhetskopior ska ske utanför det egna företaget på ett brand- och stöldsäkert sätt.

  Ett flertal försäkringsbolag lämnar INGEN ersättning för merkostnad och avbrottsskada till följd av skada på datamedia och information, dvs har du inte en återställningsbar säkerhetskopia kan det stå dig dyrt.

  Med vår tjänst behöver du inte tänka mer på backup - Vi sköter det åt dig!

  Teknik & Säkerhet Backup Online

  Här går vi igenom viktiga delar kring tekniken och säkerheten för vår lösning Backup Online. Har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!

  Programvara

  Vår lösning för Backup Online baseras på TSM – Tivoli Storage Manager från IBM. TSM är marknadsledande när det gäller lagring och återläsning av data.

  Inkrementell backup

  Säkerhetskopieringen sker inkrementellt vilket innebär att bara nya filer och filer som ändrats sedan förra backupen kopieras. Med inkrementell backup sker ingen dubbellagring och bandbreddsbehovet blir minsta möjliga.

  Typer av data

  Lösningen har stöd för backup av de allra flesta plattformar och programvaror. Till exempel MS SQL Server, MS Exchange Server, Lotus Notes, Oracle SQL och MySQL.

  Policyhantering

  Vi anpassar alltid backupen efter era önskemål och behov. Vilken data skall kopieras? Hur ofta? Hur många versioner av datan skall sparas? Hur länge?

  Kryptering

  Den data som kopieras till oss krypteras för högsta möjliga säkerhet vid överföring och lagring.

  Loggning och rapportering

  All intressant data om själva backupen lagras hos oss och som kund får du daglig rapportering via e-post om senaste backupen. Hur många filer kopierades? Hur stor datamängd kopierades och hur stor är den totala datamängden (som vi debiterar efter) etc.

  Restore av filer

  Ni får via er klientapplikation ett enkelt gränssnitt för att på egen hand kunna återskapa filer.

  Pris för automatisk och säker backup

  Med vår lösning för backup kan du sluta oroa dig för förlorad data på grund av t ex den mänskliga faktorn, datorkraschar eller virusangrepp!

  Innehåll
  Backup av filer  
  Backup för SQL-server  
  Backup för Exchange Server  
  Backup öppna filer  
  Inkrementell backup  
  Välj vilket data du vill säkra  
  Välj antal versioner  
  Arkivering  
  Kryptering  
  Enkel administration  
  Rapportering via e-post  
  Support  
  Pris

  Priset baseras på det totala utrymmet som backupen upptar i vår centrala lagringslösning. Månadskostnad och paketstorlekar ser du nedan. Har ni större behov eller frågor? Kontakta oss! för förstudie och offert!

  StorlekPris *
  25 GB 199 SEK
  50 GB 349 SEK
  100 GB 599 SEK
  250 GB 1 199 SEK
  500 GB 1 899 SEK
  750 GB 2 499 SEK
  1 000 GB 2 999 SEK

  * Startavgift tillkommer

  AFFÄRSKRITISK IT KRÄVER SNABB HJÄLP

  Att få snabb hjälp med IT är ofta inte så självklart som man kan tro. En myriad av system, leverantörer, garantiavtal och kontaktpersoner kan ställa höga krav på företags egen förmåga att lösa IT-relaterade problem.

  Med Bluerange Support är du i goda händer. Vi finns tillgängliga för dig och din personal med all vår samlade expertis inom IT. Du når oss via en och samma kontaktfunktion, oavsett vad ditt ärende gäller.

  Mer om vår support

 • All kompetens ni behöver

  På Bluerange har vi lång erfarenhet och bred kompetens inom allt från intern och extern kommunikation till tjänster inom hosting och IT.

  Mer om Bluerange
 • Vår arbetsmodell

  Vår arbetsmodell säkerställer att vi håller de höga förväntningar vi utger oss för att uppfylla. Den hjälper oss att leverera i tid, inom budget och med högsta tänkbara kvalitet.

  Mer om arbetsmodellen