Dedikerad Server

Tjänsten Dedikerad Server innebär att ni hyr er hårdvara/server av oss. Servern placeras i vår toppmoderna datahall där er server får bästa tänkbara omgivning, med en mycket hög driftsäkerhet.

 • Dedikerad server

  Tjänsten Dedikerad Server innebär att ni hyr er hårdvara/server av oss. Servern placeras i vår toppmoderna datahall där er server får bästa tänkbara omgivning, med en mycket hög driftsäkerhet.

  Och Bluerange har inte bara en utav de modernaste datahallarna i landet, utan även en av de klimatvänligaste!

  Vad innebär dedikerad?

  Dedikerad server innebär att hårdvaran är helt tillägnad er som kund. Detta jämfört med virtuell server (VPS) där hårdvaruresurserna delas mellan flera kunder med virtualiseringsteknik. Dedikerad server är lämpligt om t ex prestandakraven är höga eller om en dedikerad hårdvara krävs av andra orsaker.

  Vi hjälper dig

  Vi hjälper till att dimensionera servern efter era behov och önskemål. Vi står för grundinstallation av servern med valfritt operativsystem. Övrig installation/konfiguration kan du som kund välja att göra själv eller överlåta på oss.

  Paket, dedikerad server

  Vi hjälper till att dimensionera servern efter era behov och önskemål. Vi står för grundinstallation av servern med valfritt operativsystem. Övrig installation/konfiguration kan du som kund välja att göra själv eller överlåta på oss.

  Nedan finner du exempel på ett par vanliga konfigurationer samt vad som ingår.

  Dedikerad serverPaket 1Paket 2
  Hårdvara Dell PowerEdge R310 Dell PowerEdge R410
  Processor 1x Quad Core 2-3 GHz 1x Quad Core 2-3 GHz
  Minne 4 GB 8 GB
  Hårddisk 2x 250 GB SATA (RAID1) 2x 300 GB SATA (RAID1)
  Operativsystem Windows Server 2016 Windows Server 2016
  IP-adress 1 st (extra vid behov) 1 st (extra vid behov)
  Trafik per månad 100 GB 500 GB
  Brandvägg (eget DMZ)    
  Backup Tillägg Tillägg
  Servicenivå (SLA) SLA 1 SLA 1
  Startavgift 1 495 SEK 1 495 SEK
  Månadskostnad 1 495 SEK 2 495 SEK
  Serviceavtal

  IT-drift är inte bara teknik. Hos oss får du alltid personlig service. Vi har jourverksamhet dygnet runt och bemannad helpdesk på kontorstid. Olika nivåer på serviceavtal (SLA) kan tecknas beroende på krav och önskemål.

  Servicenivå 1, ingår utan extra kostnad

  Felsökning/åtgärd påbörjas inom 60 minuter efter anmodan eller konstaterat fel under kontorstid. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Servicenivå 2, 690 kr/mån

  Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 30 minuter under kontorstid och inom 60 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Servicenivå 3, 1490 kr/mån

  Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 15 minuter under kontorstid och inom 30 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Datahallar

  Datahallar är en mycket viktig del av samhällets infrastruktur då allt fler företag och organisationer väljer att lägga ut driften av sin IT på externa leverantörer. Bluerange har lång erfarenhet av serverdrift och egen toppmodern datahall. Några av nyckelfaktorerna listas nedan.

  Säkerhet

  Inbrottssäkra lokaler, med kameraövervakning och direktlarm till säkerhetsföretag. Brandsäkert med brandklassade utrymmen och automatisk släckanläggning.

  Strömförsörjning

  Redundant strömförsörjning med UPS och dubbla reservkraftsaggregat med diesel.

  Internetaccess

  Dubbla internetförbindelser från olika leverantörer

  Backup

  Backup sker alltid till annan datahall på geografiskt skild plats. Läs gärna mer om vår tjänst Backup Online.

  Leverantörer

  Vi använder oss av välkända leverantörer för all teknisk utrustning i våra datahallar.

  Klimatsmart

  Vår datahall kyls med fjärrkyla som produceras ur Vätterns kalla vatten. För att reducera vår egen klimatpåverkan har Bluerange länge nyttjat virtualiseringsteknik. Med hjälp av virtualisering får vi plats med fler servrar på samma hårdvara och kan därmed öka nyttjandegraden och effektiviteten i vår datahall. Läs gärna mer om vårt arbete med grön it.

  Grön IT

  Bluerange har inte bara en utav de modernaste datahallarna i landet, utan även en av de klimatvänligaste!

  Elförbrukning

  Datahallar förbrukar mycket el. Idag kommer ungefär lika mycket av världens koldioxidutsläpp från IT som från flyget. Målsättningen med Grön IT är att på olika sätt minska energiförbrukningen i datahallen, t ex genom servervirtualisering, energiåtervinning och andra tekniker som minskar energiförbrukningen.

  Fjärrkyla och fjärrvärme

  Vår datahall kyls med fjärrkyla som produceras ur Vätterns kalla vatten.

  Värmeenergin som alstras i datahallen återvinns och blir till fjärrvärme som värmer bostäder. Återvinningen av värmeenergin i kombination med en högeffektiv kylning innebär en minimal klimatpåverkan. Därför kan både vi och ni kunder känna ett gott samvete för klimatet.

  Klimatsmart IT med virtualisering!

  För att reducera vår egen klimatpåverkan har Bluerange sedan 2004 flitigt nyttjat virtualiseringsteknik. Med hjälp av virtualisering får vi plats med fler servrar på samma hårdvara och kan därmed öka nyttjandegraden och effektiviteten i vår datahall.

  Förutom en minskad klimatpåverkan bidrar det även till en högre tillgänglighet för våra tjänster.

  AFFÄRSKRITISK IT KRÄVER SNABB HJÄLP

  Att få snabb hjälp med IT är ofta inte så självklart som man kan tro. En myriad av system, leverantörer, garantiavtal och kontaktpersoner kan ställa höga krav på företags egen förmåga att lösa IT-relaterade problem.

  Med Bluerange Support är du i goda händer. Vi finns tillgängliga för dig och din personal med all vår samlade expertis inom IT. Du når oss via en och samma kontaktfunktion, oavsett vad ditt ärende gäller.

  Mer om vår support

 • All kompetens ni behöver

  På Bluerange har vi lång erfarenhet och bred kompetens inom allt från intern och extern kommunikation till tjänster inom hosting och IT.

  Mer om Bluerange
 • Vår arbetsmodell

  Vår arbetsmodell säkerställer att vi håller de höga förväntningar vi utger oss för att uppfylla. Den hjälper oss att leverera i tid, inom budget och med högsta tänkbara kvalitet.

  Mer om arbetsmodellen