VPS - flexibelt & kostnadseffektivt

Virtual Private Server är en tjänst som innebär att du som kund får en egen dedikerad virtuell server i vår gemensamma hårdvaruplattform. En av de många fördelarna är att du endast betalar för den kapacitet du behöver och slipper därmed dyra investeringskostnader.

 • VPS - Flexibelt & Kostnadseffektivt

  Virtual Private Server är en tjänst som innebär att du som kund får en egen dedikerad virtuell server i vår gemensamma hårdvaruplattform. En av de många fördelarna är att du endast betalar för den kapacitet du behöver och slipper därmed dyra investeringskostnader.

  Flexibelt och skalbart

  VPS är ett naturligt val för företag som önskar hög flexibilitet och skalbarhet. Prestandan (processorkraft, minne) kan snabbt skalas upp och ned efter behov. Du betalar endast för den kapacitet du utnyttjar.

  Minska era driftkostnader

  VPS ger stordriftsfördelar som minskar driftkostnader samtidigt som det ger en högre säkerhet och feltolerans jämfört med dedikerad hårdvara.

  Grön IT

  Virtuella servrar är en viktig del i konceptet Grön IT. Då det krävs avsevärt mindre energi för att driva servrar baserade på virtualiseringsteknik jämfört med fysiska servrar blir klimatpåverkan därför minimal. 

  Tillämpningar

  VPS:er har många användningsområden och kan med fördel användas som till exempel webbserver, e-postserver, filserver och applikationsserver.

  Professionell samarbetspartner

  Vi kan ta hand om all er serverdrift från våra datahallar. Med Bluerange som outsourcingpartner kan ert företag fokusera på kärnverksamheten och lämna driften i goda händer.

  Bluerange har lång erfarenhet av säker webb- och serverhosting. Vi har varit verksamma i branschen sedan 1996 och erbjuder även co-location och dedikerade servrar.

  Dedikerad VPS

  En dedikerad VPS är ett kostnadseffektivt alternativ till dedikerad server och ett flexibelt alternativ till webbhotell. Kunden har friheten att själv hantera sin server fullt ut.

  Flexibelt

  Dedikerad VPS innebär att ni som kund, eller tredje part har ansvaret för administration och konfiguration i servern och har friheten att själv kunna installera och ändra servern efter behov och tycke. Vi gör först en grundinstallation och konfigurerar operativsystem och tjänster efter era önskemål.

  Dedikerad VPSBasicStandardAdvanced
  Operativsystem Windows Server/Ubuntu Windows Server/Ubuntu Valfritt
  CPU (Intel Xeon E56XX el bättre) 1x vCPU 2x vCPU 1-4x vCPU
  RAM 1 GB 2 GB 1-72
  Diskutrymme 20 GB 30 GB -
  IP-adress 1 st 1 st -
  Trafik per månad 100 GB 500 GB -
  Adminrättigheter      
  DNS-tjänst      
  Eget DMZ      
  Bevakning Tillägg    
  Servicenivå/jour SLA 1 SLA 1 SLA 1-3
  Snapshots 1 st 1 st Valfritt
  Daglig backup      
  Startavgift 995 SEK 995 SEK Offert
  Månadskostnad 499 SEK 999 SEK Offert
  Servicenivå 1, ingår utan extra kostnad

  Felsökning/åtgärd påbörjas inom 60 minuter efter anmodan eller konstaterat fel under kontorstid. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Servicenivå 2, 690 kr/mån

  Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 30 minuter under kontorstid och inom 60 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Servicenivå 3, 1490 kr/mån

  Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 15 minuter under kontorstid och inom 30 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Managed VPS

  Managed VPS innebär att vi tar totalansvar för er serverlösning avseende såväl hårdvara som mjukvara, installationer, konfiguration, bevakning, backup etc.

  Flexibelt

  Managed VPS är det perfekta alternativet för er som vill överlåta allt som har med drift och underhåll att göra till oss. Vi hjälper er med allt från planering till driftsättning av alla typer av lösningar. Vi övervakar er server och våra professionella drifttekniker är ständigt beredda att rycka in vid problem.

  AFFÄRSKRITISK IT KRÄVER SNABB HJÄLP

  Att få snabb hjälp med IT är ofta inte så självklart som man kan tro. En myriad av system, leverantörer, garantiavtal och kontaktpersoner kan ställa höga krav på företags egen förmåga att lösa IT-relaterade problem.

  Med Bluerange Support är du i goda händer. Vi finns tillgängliga för dig och din personal med all vår samlade expertis inom IT. Du når oss via en och samma kontaktfunktion, oavsett vad ditt ärende gäller.

  Mer om vår support

 • All kompetens ni behöver

  På Bluerange har vi lång erfarenhet och bred kompetens inom allt från intern och extern kommunikation till tjänster inom hosting och IT.

  Mer om Bluerange
 • Vår arbetsmodell

  Vår arbetsmodell säkerställer att vi håller de höga förväntningar vi utger oss för att uppfylla. Den hjälper oss att leverera i tid, inom budget och med högsta tänkbara kvalitet.

  Mer om arbetsmodellen